Make your own free website on Tripod.com

KEMANAKAH PERGINYA WALLET HISHAM ?

Setelah selesai ber-PJ, mereka(pelajar-pelajar 4H, VI) pun pulang ke kelas. Hisham pun melabuhkan punggungnya di kerusinya. Sebelum merehatkan dirinya, Hisham meletakkan uniform dan wallet-nye diatas meja Tongkat.

Setelah mengenakan uniform sekolahnya, Hisham pun keluar untuk rehat. Beliau terlupa untuk mengambil wallet-nye yang diletakkan diatas meja Tongkat. Sifat cuai Hisham meletakkan wallet-nye membuatkan salah seorang pelajar 4H mempunyai hati dan persaan untuk mencurik.

Setelah menyedari kehilangan wallet-nya, Hisham pun bergegas ke kelas untuk mencari wallet-nya takut-takut kalau ader terjatuh didalam kelas. Puas sudah Hisham mencari namun tidak jumpa juga. Hisham pun bertanya kepada rakan sekelasnya jika ader saper-saper yang terjumpa dengan wallet-nya. Namun, tiada siapa yang menjumpa wallet kesayangan Hisham itu.

Hisham pun berputus asa dan bertekad untuk melaporkan kejadian itu kepada pengawas sekolah untuk melakukan spot check. Tetapi operasi itu menemui jalan buntu.

Sehingga kini, wallet kesayangan Hisham itu masih tidak lagi dijumpai oleh sesiapa mahupun dirinya sendiri. Puas sudah beliau berikhtiar untuk mencari wallet kesayangan beliau tetapi masih lagi menemui jalan buntu.

Siapakah yang mengambilnya ? Adakah Yeye ? Ataupun Joni ? Namun demikian, kisah ini tetap menjadi misteri dikalangan mereka.

 

SEBENARNYA SHAQIR LA PENCURIKNYA

 

© Chempiang 1998